Ogrevanje

Ogrevanje

Izvajamo strojne in kompleksnejše energetske inštalacije za poslovne, industrijske, stanovanjske in izobraževalne objekte. Ukvarjamo se z maloprodajo ogrevalnih virov in sistemov, montažo ter njihovim servisiranjem.

Topel in hkrati energetsko varčen dom je danes nujnost in potreba. Pri izbiri pravega vira ogrevanja vam z veseljem svetujemo; pri nakupu, izbran produkt vam dostavimo na dom, ga zmontiramo in nato po potrebi vzdržujemo in servisiramo.

Prodajamo in montiramo radiatorje, toplotne črpalke, sisteme za talno gretje in skoraj vse vrste peči znamk Buderus Danfoss, De Dietrich, Grundfos, Mitsubishi, Termotehnika in Viessmann.

Peč na drva

Ogrevanje na drva je klasično ogrevanje. Pridobljena toplota se v toplotnem prenosniku prenese na grelno vodo, ki jo vodimo v sistem centralnega ogrevanja objekta. Kotel na polena potrebuje okrog 12 kubičnih metrov lesa na kurilno sezono, kar je približno enakovredno 2.300 litrom kurilnega olja.

Peč na biomaso oz. pelete

Ogrevanje na pelete je primerno za ogrevanje hiše z eno ali dvema gospodinjstvoma, za ogrevanje posameznih prostorov in kot etažno ogrevanje. Peleti so narejeni iz žagovine in oblancev ter so podobni lesnim sekancem.

Peč na trda goriva

V veliko primerih se kotle na trda goriva uporablja v kombinaciji z oljnim ali plinskim kotlom, ni pa nujno. Omogočajo večjo prilagodljivost kurjenja z lesom, briketi iz lesa, sekanci kot tudi s črnim premogom in koksom.

Plinska peč

Ogrevanje na plin je primerno tako za nove kot za stare objekte. V primerjavi s toplotnim črpalkami gre za nižjo investicijo in nekoliko višje stroške ogrevanja. Še vedno so eden izmed ekonomsko najbolj upravičenih sistemov ogrevanja.

Peč na kurilno olje

Tovrstno ogrevanje je primerno predvsem za starejše objekte, v katerih bi radi zamenjali dotrajan ogrevalni sistem, nimate pa možnosti priključitve na zemeljski plin, vgradnja toplotne črpalke pa ni smiselna.

© 2014 Mavato, strojne inštalacije in keramične obloge, d. o. o., Rafolče 21 a,1225 Lukovica